Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Arabia Saudită are în plan să inaugureze 250.000 de camere noi de hotel până în 2030

Internaţional /

Arabia Saudită are în plan să inaugureze 250.000 de camere noi de hotel până în 2030
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Arabia Saudită intenţionează să adauge 250.000 de camere domeniului hotelier până în 2030, sectorul privat semnând contracte pentru construirea a 75.000 dintre acestea, potrivit ministrului Turismului de la Riad, Ahmed Al-Khateeb, citat de arabnews.com

    Ahmed Al-Khateeb a declarat recent că numărul total de camere de hotel din regat a ajuns la 280.000 la sfârşitul anului 2023. "Calitatea camerelor şi a proiectelor va plasa regatul nostru printre cele mai bune destinaţii din lume. Ţinta pentru finele lui 2030 este să avem în total aproximativ 550.000 de camere de hotel", a spus ministrul, adăugând: "Astăzi continuăm să atingem o contribuţie de 10% la Produsul Intern Brut".

    Al-Khateeb a anunţat, de asemenea, că regatul şi-a depăşit obiectivul iniţial de a atrage 100 de milioane de turişti până în anul 2030, dezvăluind că Arabia Saudită a primit deja 100 de milioane de turişti, din care 77 de milioane de călători interni şi 27 de milioane de vizitatori internaţionali.

    "Când am atins obiectivul de 100 de milioane de turişti, prinţul moştenitor ne-a îndrumat să ajungem la 150 de milioane. Ţinta este în mişcare şi lucrăm acum la o strategie prin care să ajungem la 150 de milioane de turişti, din care 80 de milioane din interior şi 70 de milioane din străinătate", a subliniat ministrul, menţionând: "În 2019, în jur de 10 milioane de străini veneau la noi, iar anul trecut am ajuns la 27 de milioane, care au cheltuit mai mult de 100 de miliarde riali saudiţi (26,67 miliarde de dolari)".

    Potrivit lui Al-Khateeb, aproximativ 12 resorturi la Marea Roşie se vor deschide în decurs de un an şi jumătate.

    În acest context, proiectul Jeddah Central, amplasat pe un teren care a fost folosit pentru apărarea aeriană, va fi destinat turismului.

    "Proiectul Jeddah va fi ridicat pe o suprafaţă de aproximativ 5 milioane de metri pătraţi, la un cost care va ajunge la 75 miliarde de riali", a spus ministrul, subliniind: "Avem două faze în acest proiect, iar prima se va deschide în 2027. Proiectul include magazine şi hoteluri. Ne aşteptăm ca acesta să sprijine foarte mult turismul în Jeddah".

    Al-Khateeb a mai afirmat că a atras nume mari din domeniul hotelier, care vor veni pentru prima dată în regat, iar contractele cu acestea vor fi semnate în curând.

    Jumeirah Group a deschis primul hotel în Arabia Saudită

    Jumeirah Group, compania de ospitalitate de lux membră a Dubai Holding, îşi continuă expansiunea regională şi internaţională prin deschiderea primului său hotel din regatul Arabiei Saudite, Jumeirah Jabal Omar Makkah, conform hospitalitynet.org.

    Hotelul a început să funcţioneze ca parte a celei de-a doua faze a proiectului emblematic al oraşului Jabal Omar, proiectat de arhitecţii Fosters & Partners. Situat în Jabal Omar, la câţiva paşi de Marea Moschee din Mecca, hotelul oferă facilităţi de lux, inclusiv 1.121 de camere, apartamente şi reşedinţe spaţioase şi elegante.

    Katerina Giannouka, director executiv al Jumeirah Group, a declarat: "Suntem mândri că, în parteneriat cu Jabal Omar Development Company, am deschis într-o locaţie atât de importantă primul hotel Jumeirah din regatul Arabiei Saudite. Jumeirah Jabal Omar Makkah va livra serviciile pentru care grupul Jumeirah este cunoscut, permiţând o experienţă îmbunătăţită tuturor celor care vizitează Mecca".

    Hotelul s-a deschis cu 507 camere şi apartamente în două turnuri înalte, cu vederi deasupra oraşului şi a Marii Moschei din Mecca. Încă 526 de camere şi apartamente vor fi adăugate în alte două turnuri, care vor fi accesate prin lifturi expres. Oaspeţii hotelului vor avea, de asemenea, opţiunea de a rezerva etaje întregi, care au 14 camere şi apartamente pe nivel, pentru a le asigura confidenţialitate şi exclusivitate în timpul şederii lor.

    Hotelul mai găzduieşte 88 de reşedinţe spaţioase, exclusiviste, care oferă terase ce le permit oaspeţilor să se alăture, din confortul propriei cazări, rugăciunilor de grup de la Marea Moschee din Mecca.

    Recent numit director general al Jumeirah Jabal Omar Makkah, Rizwan Shaikh, aduce în companie cei peste 20 de ani de experienţă în ospitalitatea de lux, dobândită în India, Singapore şi regatul Arabiei Saudite.

    Acord turistic Arabia Saudită - Elveţia pentru îmbunătăţirea experienţelor vizitatorilor

    Autoritatea Saudită de Turism a semnat, anul acesta, un memorandum de înţelegere cu entitatea de profil din Elveţia, în vederea promovării destinaţiilor de călătorie şi atracţiilor din ambele naţiuni, conform arabnews.com.

    În baza noului acord semnat, ambele entităţi vor integra în colaborare tehnologii moderne pentru îmbunătăţirea experienţei vizitatorilor, favorizând întâlniri mai fluide, mai plăcute şi mai sigure. Aceasta implică consolidarea cooperării între agenţiile şi companiile locale de turism. În plus, Autoritatea Saudită de Turism şi cea elveţiană vor organiza în comun evenimente, expoziţii şi conferinţe în ambele ţări, menite să promoveze dezvoltarea generală a sectorului turistic.

    "Acest parteneriat important exprimă eforturile continue ale Autorităţii Saudite pentru Turism de a îmbunătăţi comunicarea cu partenerii internaţionali, de a face schimb de experienţă şi de a analiza oportunităţi comune de cooperare", a declarat Fahd Hamidaddin, CEO şi membru al consiliului de conducere al Autorităţii Saudite pentru Turism, menţionând: "Numărul de vizite din Elveţia a crescut cu 84% în ultimul an. Prin acest parteneriat, vom atrage mai mulţi vizitatori în perioada următoare".

    Acordul se aliniază strategiei de aviaţie de 100 de miliarde de dolari a regatului saudit, care urmăreşte să consolideze conexiunile globale şi să atingă 128 de destinaţii, inclusiv Elveţia, în conformitate cu obiectivul de a atrage 150 de milioane de vizitatori până în 2030.

    La rândul său, Livio Goetz, responsabil regional în cadrul Autorităţii Elveţiene a Turismului, a declarat: "Regatul Arabiei Saudite reprezintă o importanţă deosebită pentru Elveţia, fiind una dintre cele mai importante pieţe internaţionale şi cea mai mare piaţă din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului". Acesta a subliniat că ponderea regatului în numărul total de sejururi în ţările CCG ajunge la 40%.

    Acordul dintre cele două părţi vine într-un moment în care vizitarea regatului a devenit mai uşoară datorită unor facilităţi precum vizele electronice şi infrastructura digitală îmbunătăţită.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional